Tag Archives: cat facts

It’s a Pop Quiz… for Love Your Pet Day!

National Love Your Pet Day has popped up again this year—along with a couple fun quizzes. Spend some quality time with your pet today, whether that means exercise, extra grooming time, or plenty of snuggles and cuddles.

When you have a few minutes of down time, put your knowledge of cats and dogs to the test!

🐱 Cat Quiz 🐱
🐶 Dog Quiz 🐶

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet

Take a Quiz in Honor of Adopt-a-Cat Month!

In June, the American Humane Association promotes Adopt-a-Cat Month! It’s a great time to consider welcoming a new feline friend into your home. For some helpful cat adoption tips, click here.

Do you think you know all there is to know about cats? Take this 10-question quiz and find out! Questions are from Animal Planet, Fact Retriever, and PetMD. Answers are below.

1. A cat’s ____ is usually not directed at another cat, but a human.

A. Hiss
B. Meow
C. Snarl
D. Spit

2. Nearly ____ million cats are kept as household pets in North America.

A. 31
B. 52
C. 73
D. 85

3. Most kittens are born with ____ eyes, which change color as they age.

A. Yellow
B. Hazel
C. Green
D. Blue

4. Ailurophilia refers to ____.

A. A fear of cats
B. A love of cats
C. A hatred of cats
D. Knowledge of cats

5. The first cartoon cat was ____ in 1919.

A. Sylvester
B. Figaro
C. Felix
D. Garfield

6. The oldest cat lived to be ____ years old.

A. 22
B. 26
C. 32
D. 38

7. The first cat in space was sent by ____.

A. France
B. The Soviet Union
C. The United States
D. China

8. The first significant cat show was organized in 1871 in ____.

A. Paris
B. Cairo
C. London
D. New York City

9. All but which of the following can be harmful or toxic to cats?

A. Onions
B. Cooked chicken
C. Alcohol
D. Chocolate

10. Cats sweat through their ____.

A. Nose
B. Tongue
C. Paws
D. Ears

Answers: 1) B. 2) C. 3) D. 4) B. 5) C. 6) D. 7) A. 8) C. 9) B. 10) C.

1 Comment

Filed under Cats