Category Archives: Dog Breeds

“Pawliday” Gift Ideas for Your Favorite Pet Owners

Does it feel like you’ve been looking fur-ever for gifts for the pet owners in your life? These gifts will help you cross a few names off your Christmas list, whether you’re looking for a personalized present or one that features a particular breed. Give those pet parents ornaments that they’ll treasure; or provide them with pet stockings to stash all those goodies from Santa Paws.

Click here to shop an array of holiday pet decor on the Touch of Class® site.
Click here to shop pet solutions like furniture protectors and pet mats.

The Kurt Adler Holiday Cat Ornament will be one of the sweetest decorations on a pet owner’s tree. Glitter accents the wreath, while the heart can be personalized with the cat’s name. The Kurt Adler Christmas Dog Ornament is available in many dog breed styles; when personalized with the dog’s name, it’s a charming, thoughtful gift that deserves a tail-wag or two.

Kurt Adler Holiday Cat Ornament
Kurt Adler Christmas Dog Breed Ornament

If the dog owner on your list is also into collectibles, the Jingle Paws Clothtique™ Figurine Set will be a real treat. Color-changing lighted garland decorates the doghouse; musical accent also plays “Jingle Bells.” The glittery Dogs Around the Tree LED Nightlight from Roman Lights has a heartwarming scene of various dogs happily gathered around a tree.

Jingle Paws Santa and Dogs Clothtique Figurine Set
Dogs Around Tree LED Nightlight

Whether the pet owner celebrates “Merry Woofmas” or “Meowy Christmas,” there’s a stocking that is perfect for the mantel! These embroidered stockings each feature a holiday message; the cuff can be monogrammed. Pet parents who will be spending snow days cooped up inside will appreciate the Mason Recliner Protector. This quilted, microfiber faux suede cover is water-repellent, soil-resistant, and snag-resistant; personalization is also available!

Merry Pet Christmas Stockings

Mason Ultimate Recliner Cover

Leave a comment

Filed under Cats, Christmas, Dog Breeds, Dogs, Holiday Decor, personalized, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Pet-Perfect Cat and Dog Breed Christmas Ornaments by Kurt Adler

All the beloved ornaments dangling from your tree say “family” in so many ways: those “First Christmas” baubles, construction-paper mice crafted from safety scissors, lopsided cotton-ball snowmen… so why not add an ornament that represents your four-legged family member?

You’ll love what the elves at Kurt Adler, Inc. have been working on: pet Christmas ornaments! Go ahead and order them for yourself or stash them away as holiday gifts. These darling dog and cat Christmas ornaments can also be personalized to add a truly special touch to your tree.

The Christmas cat ornament is available in four variations: Black Cat, Gray Cat, Tabby Cat, and White Cat.

The Christmas dog ornament is available in many dog breed styles: All-American Dog, Beagle, Bichon Frise, Black Lab, Boxer, Bulldog, Chocolate Labradoodle, Dachshund, French Bulldog, German Shepherd, Gold Labradoodle, Goldendoodle, Golden Retriever, Shih-Tzu, Yellow Lab, and Yorkshire Terrier. Some quantities are limited!

Each glittery Christmas ornament features a pet wearing a wreath or Santa hat and has a string for hanging. The dog ornaments even have bone motifs on the base.

Click here to view and order these personalized pet Christmas ornaments.

Black Cat Christmas Ornament Gray Cat Christmas Ornament
Golden Retriever Dog Christmas Ornament Yorkshire Terrier Dog Christmas Ornament

Leave a comment

Filed under Cats, Dog Breeds, Dogs, Holiday Decor, personalized, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Adorable Dog Breed Sculptures

What are your favorite aspects of your dog? Is it his fiercely loyal personality, his energetic tail wag, his textured coat, or his gentle eyes? A dog breed sculpture is the perfect home accent for proud dog owners and canine aficionados—and it also makes a sweet remembrance of a former pet.

Click here to view a variety of dog breed sculptures and figurines, including the ones mentioned below.

The Morning Walk Dachshund Sculpture looks like it could follow you anywhere—and, indeed, this dog sculpture can be displayed indoors or outdoors. Dachshund owners will love its characteristic squat build, short legs, and doleful eyes.

The “I Want a Treat” West Highland Terrier Sculpture has plenty of personality. With his realistic off-white coat, perky ears, and happy expression, this Westie will win your heart. While you might be tempted to give him a treat, all he needs is a cozy spot in your home to call his own.

Morning Walk Dachshund Dog Sculpture West Highland White Terrier Dog Sculpture

Did you ever wonder just what thoughts are rolling around in your dog’s mind? The Jenner Pup Chinese Shar-Pei Sculpture depicts a dog deep in concentration. This dog sculpture has the typical wrinkled appearance of a Chinese Shar-Pei, along with folded ears and a serious, reserved expression.

The Schnauzer Dog Sculpture seems to be waiting for you to come home! This canine cutie has the Schnauzer’s trademark arched eyebrows and bearded snout on his alert face.

Chinese Shar-Pei Dog Sculpture Schnauzer Dog Sculpture

Leave a comment

Filed under Dog Breeds, Dogs, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

How Well Do You Know Dogs? Take This Quiz!

Raise your paw if you think you’re the top dog when it comes to canine knowledge. Take this 10-question quiz and find out! Questions are from the American Kennel Club, Animal Planet, and Pet Place. Answers are below.

1. The American Kennel Club currently registers a total of how many dog breeds?

A. 156
B. 172
C. 189
D. 193

2. A dog’s ____ is as unique as a human fingerprint.

A. Pawprint
B. Noseprint
C. Whisker
D. Tail

3. What is the name of the dog on the Cracker Jack box?

A. Bingo
B. Sailor
C. Jack
D. Scout

4. A dog’s first sense to develop is ____.

A. Sight
B. Smell
C. Touch
D. Hearing

5. Which dog breed is the fastest on the planet, with speeds of up to 45 mph?

A. Border Collie
B. Great Dane
C. Jack Russell Terrier
D. Greyhound

6. For the first ____ of its life, a Dalmatian’s spots are only visible on the skin under the fur. Then the spots emerge.

A. 4-5 days
B. 10-14 days
C. 2-3 months
D. Year

7. Walt Disney’s family dog was a poodle named ____.

A. Minnie
B. Lady
C. Pluto
D. Oliver

8. At the end of the song “____,” Paul McCartney recorded a high-pitched whistle that only dogs can hear. This was done specially for his pup, Martha.

A. “Yesterday”
B. “Coming Up”
C. “A Day in the Life”
D. “A Hard Day’s Night”

9. The most popular dog breed in Atlanta, Boston, and Chicago is the ____.

A. French Bulldog
B. Golden Retriever
C. German Shepherd
D. Labrador Retriever

10. Seventy percent of dog owners do what?

A. Sign their dog’s name on holiday cards.
B. Let their dog sleep in their bed.
C. Leave messages on the answering machine for their dog.
D. Put their dog in family and holiday portraits.

 

Answers: 1) C. 2) B. 3) A. 4) C. 5) D. 6) B. 7) B. 8) C. 9) D. 10) A.

Leave a comment

Filed under Dog Breeds, Dogs

Most Popular Dog Breeds in the U.S. in 2015

Another year has passed, and it’s time to sniff out the 10 most popular dog breeds in the United States. What’s your guess; were dog owners loyal to the same breeds, or was there a shuffle in the standings? It doesn’t take much digging to find out that the top five favorites have remained unchanged. The French Bulldog, however, continues to climb the list. Its perky ears and tiny pout have sent it from 9th place to 6th. Take a look at how other popular dog breeds fared with this top 10 list from the American Kennel Club.

1. Labrador Retriever
2. German Shepherd
3. Golden Retriever
4. Bulldog
5. Beagle
6. French Bulldog
7. Yorkshire Terrier
8. Poodle
9. Rottweiler
10. Boxer

Compare this to the top 10 list from 2014:

1. Labrador Retriever
2. German Shepherd
3. Golden Retriever
4. Bulldog
5. Beagle
6. Yorkshire Terrier
7. Poodle
8. Boxer
9. French Bulldog
10. Rottweiler

Leave a comment

Filed under Dog Breeds, Dogs

Paws-itively Cute Cat and Dog Breed Pillows

As a pet parent, you’re very loyal to your pet and knowledgeable of the characteristics that define its breed. If you’ve been looking for cute pet decor featuring your favorite cat or dog, you’ll love the Paws and Whiskers Decorative Pillows.

Designed by ©Robert McClintock and made in the USA, each printed pillow features an adorable pet on one side. These pet throw pillows wonderfully capture each breed’s trademarks, like the precious pout of a bulldog or the happy, expressive eyes of a Golden Retriever. Our dog breed pillows include the following breeds: Yellow Lab, Beagle, Bulldog, Golden Retriever, Black Lab, German Shepherd, Boxer, and Shih Tzu. Cat owners, your feline friends are represented too, right down to cats’ alert eyes and fine whiskers. Our cat pillows feature an orange tabby, black cat, and grey tabby.

Click here to view a variety of cat and dog breed pillows, including the animals shown below. These decorative pet pillows are just the thing to brighten up your window seat, indoor bench, sofa, or bed ensemble.

Yellow Lab Pillow Multi Warm 18 Square Being a Beagle Pillow Multi Warm 18 Square
Baby Bulldog Pillow Multi Warm 18 Square Golden Retriever Pillow Multi Warm 18 Square

Kitty That Reads Pillow Multi Warm 18 Square Black Cat Portrait Pillow 18 Square

 

Leave a comment

Filed under Cats, Dog Breeds, Dogs, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Most Popular Dog Breeds in the U.S. in 2014

All you trivia buffs and dog owners: Do you think you have your paw on the pulse of dog breed popularity? Can you name the ten most popular dog breeds in the United States? And which pup do you think entered the Top 10 for the first time in decades? Here’s a hint: You might have seen this adorable dog on the television show “Modern Family.” If you guessed the French Bulldog, you’re correct (give yourself a treat)! Take a look at the top 10 dog breeds from 2014, according to the American Kennel Club.

  1. Labrador Retriever
  2. German Shepherd
  3. Golden Retriever
  4. Bulldog
  5. Beagle
  6. Yorkshire Terrier
  7. Poodle
  8. Boxer
  9. French Bulldog
  10. Rottweiler

Leave a comment

Filed under Dog Breeds, Dogs