Category Archives: Cats

Occasions Cat and Dog Personalized Wall Art and Hook Racks

Proud pet parents: This is the wall decor for you!

The Occasions Wall Art and Wall Hook Racks can be personalized with your chosen phrase, so you can display the perfect message in honor of your fur friends. Each piece can be personalized with up to 18 uppercase letters, numbers, or characters, including spaces.

The wall art sign is the utmost in pet-inspired decoration, while the wall hook rack can hold dog leashes, caps, keys, scarves, or other accessories.

Exclusive designs by JasonW Studios®, these wall decor pieces have a number of great features to really get your tail wagging:

  • Handcrafted in the USA by skilled craftsmen
  • Precision-cut from 14-gauge steel
  • UV-, weather-, and tarnish-resistant powder coat
  • Indoor or outdoor year-round use
  • Cute cat or dog emblem
  • Five available finishes


Click here for measurement information and to order the Occasions Personalized Wall Art and Hook Racks, available only from Touch of Class®.

Occasions Dog Personalized Metal Wall Art Sign Occasions Cat Personalized Metal Wall Art Sign
Occasions Dog Personalized Metal Wall Hook Rack Occasions Cat Personalized Metal Wall Hook Rack

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, personalized, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

What Is the Difference Between a Pet Seizure and Syncope?

Did you know there is a difference between a pet seizure and syncope? No pet owner wants to think of a pet suffering a collapse, but basic knowledge of the two terms will be helpful. Take a look at some information from PetMD—and consult your veterinarian if your pet has a seizure-like event.

Pet seizure
A pet suffering a seizure may fall on its side, salivate excessively, become stiff, chomp its jaw, or make paddling motions; see PetMD for other symptoms. Before a seizure, a pet may appear worried or frightened; after a seizure, a pet may be confused and disoriented. Pet seizures have several potential causes, including blood and organ issues, genetic abnormalities, tumors, toxin exposure, and trauma.

If you suspect your pet is having a seizure, take the following steps recommended by PetMD: Stay away from your pet’s mouth and head, and don’t attempt to hold him down; he may unintentionally bite. If possible, remove any nearby objects that could injure your pet. Keep track of when and how long the seizure lasts so that you can relay this information to the veterinarian. Seek medical attention immediately if the seizures occur in clusters or if the seizure lasts more than a few minutes.

A veterinarian will likely conduct a physical exam and recommend lab work; he or she may prescribe medication to control the seizures. Remember not to abruptly discontinue any epilepsy medication.

Pet syncope
Syncope is the clinical term for fainting. Typically, syncope causes only a temporary loss of consciousness, but it’s a good idea to consult your vet to determine any underlying conditions.

Syncope is commonly caused by a lack of nutrients and oxygen due to interrupted blood flow to the brain. Potential causes include excitement, emotional stress, low glucose, heart disease, or certain drugs. Again, a veterinarian’s diagnosis is important.

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Health

July 15th Is National Pet Fire Safety Day

If you have a plan in place in case of a fire, give yourself a pat on the back—but make sure that plan includes your pet too! Today is National Pet Fire Safety Day, and it’s great time to make sure you’re doing everything you can to protect your pet.

Here are a few tips from the American Red Cross and American Kennel Club.

  • Include your pet in your family plan.
  • When you practice your escape plan, include your pet.
  • Prepare a disaster supply kit for your pet.
  • Never leave pets unattended around open flames.
  • Use flameless candles instead of ones lit with real flames.
  • Remove stove knobs or protect them with covers before you leave.
  • Use pet notification clings noting the number of pets in the house.

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Safety

Product Spotlight: Meow Cat Food Bowl Set

This adorable Cat Food Bowl Set deserves plenty of meows for its adorable design! You’ll be ready to swap out those utilitarian pet food bowls for this sweet set. 

Each white ceramic bowl features the black debossed word “Meow” and the lower part of a cat’s face. Bowls are 2.5”-3”H and are perfect for your feline’s food and water.

Click here to view and order the Cat Food Bowl Set.

Meow Ceramic Pet Food Bowl Set

Leave a comment

Filed under Cats, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Take a Quiz in Honor of Adopt-a-Cat Month!

In June, the American Humane Association promotes Adopt-a-Cat Month! It’s a great time to consider welcoming a new feline friend into your home. For some helpful cat adoption tips, click here.

Do you think you know all there is to know about cats? Take this 10-question quiz and find out! Questions are from Animal Planet, Fact Retriever, and PetMD. Answers are below.

1. A cat’s ____ is usually not directed at another cat, but a human.

A. Hiss
B. Meow
C. Snarl
D. Spit

2. Nearly ____ million cats are kept as household pets in North America.

A. 31
B. 52
C. 73
D. 85

3. Most kittens are born with ____ eyes, which change color as they age.

A. Yellow
B. Hazel
C. Green
D. Blue

4. Ailurophilia refers to ____.

A. A fear of cats
B. A love of cats
C. A hatred of cats
D. Knowledge of cats

5. The first cartoon cat was ____ in 1919.

A. Sylvester
B. Figaro
C. Felix
D. Garfield

6. The oldest cat lived to be ____ years old.

A. 22
B. 26
C. 32
D. 38

7. The first cat in space was sent by ____.

A. France
B. The Soviet Union
C. The United States
D. China

8. The first significant cat show was organized in 1871 in ____.

A. Paris
B. Cairo
C. London
D. New York City

9. All but which of the following can be harmful or toxic to cats?

A. Onions
B. Cooked chicken
C. Alcohol
D. Chocolate

10. Cats sweat through their ____.

A. Nose
B. Tongue
C. Paws
D. Ears

Answers: 1) B. 2) C. 3) D. 4) B. 5) C. 6) D. 7) A. 8) C. 9) B. 10) C.

Leave a comment

Filed under Cats

Playtime Pet-Themed Home Decor

Are you looking for pet-themed home decor that is as playful as your furry pal? The Playtime items have a cute, sweet style with adorable puppies and kittens toying with balls of yarn.

The semi-sheer tier window treatment set is embellished with ruffled accents, navy trim, paw prints, and saddle brown collar motifs. Set includes a swag valance and a tier pair.

The eco PVC foam comfort mat has a solid navy outer border and inner collar trim. The anti-fatigue floor mat has slip-resistant backing.

Click here to view and order the Playtime home decor shown below.

Playtime Pet-Themed Tier Window Treatment Set Playtime Pet-Themed Comfort Mat

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Fur-riendly Reminder: It’s National Pet Week!

Did you know that each dog has a unique nose print, with no two exactly alike? Did you know that a group of cats is called a clowder? And did you know that it’s National Pet Week?

Sponsored by the Auxiliary to the American Veterinary Medical Association, National Pet Week is May 6-14, 2018. The theme for 2018 is “Barks, Purrs, Tweets, and Neighs; Pets Speak Love Many Ways.”

This week is all about encouraging responsible pet ownership and increasing the public’s awareness of veterinary medicine. You can learn more about National Pet Week by clicking here.

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet