Author Archives: ahomelikenoother

July 15th Is National Pet Fire Safety Day

If you have a plan in place in case of a fire, give yourself a pat on the back—but make sure that plan includes your pet too! Today is National Pet Fire Safety Day, and it’s great time to make sure you’re doing everything you can to protect your pet.

Here are a few tips from the American Red Cross and American Kennel Club.

  • Include your pet in your family plan.
  • When you practice your escape plan, include your pet.
  • Prepare a disaster supply kit for your pet.
  • Never leave pets unattended around open flames.
  • Use flameless candles instead of ones lit with real flames.
  • Remove stove knobs or protect them with covers before you leave.
  • Use pet notification clings noting the number of pets in the house.

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Safety

Soar to New Decorating Heights with Tropical Bird Sculptures and Parrot Wall Art

With exotic plumage, a keen intelligence, and the uncanny ability to mimic human speech, what’s not to love about parrots? Whether you’re a doting fid owner yourself or just like to admire from afar, find a tropical bird sculpture or tropical bird wall decor that captures all of your favorite aspects, from their kaleidoscopic feathers to their cheeky dispositions.

Consider this cute parrot statue; it’s the perfect addition to a teak coffee table or even a foyer cabinet. If you’re a proud scarlet macaw mom (or dad), it’s also an eye-catching way to proclaim your love for your companion bird. Greet guests in the entryway with this parrot sculpture, and hang a mirror overhead wreathed in tree branches. Hints of red can then be worked into a striped woven rug at your feet to help tie the room together.

Parrot Gathering Red Macaw Table Sculpture

If your walls are looking a bit on the drab side, you’d be hard-pressed to find decor bursting with more vitality and cheer than parrot wall art. This original from Joanne Ferrara mixes metal and fruitwood to stunning effect; hang it in a living room flush with greenery and a palm leaf ceiling fan for an exotic rainforest vibe.

Rosellas Tropical Bird Wall Sculpture

Are canvases more your speed? Mix your love of art with all-out adoration for perhaps the most iconic parrots of all: scarlet and “B&G” macaws! Perched upon lush branches, a blue macaw relaxes close to his scarlet companion. A third parrot completes the trio, creating an interesting alternation of blue and red on your wall. Hang this parrot canvas in a cozy nook with a swing chair—or perhaps even alongside your own macaw’s cage on a nearby wall. With but a glance, it’ll be plain to see just who rules the roost in your home!

Parrots in Paradise Tropical Canvas Wall Art

Cockatoos aren’t often the first bird that comes to mind when people think of “parrots,” but avian lovers can attest that these creatures are in fact part of the same order. This cockatoo statue offers a softer color scheme. He would look positively lovely amidst white sheer curtains or a chair upholstered in coral fabric. Whether bold and whimsical or pale and plumed, parrot decor will enliven your surroundings almost as much as the real deal!

Perching Paradise Cockatoo Parrot Table Sculpture

Venture beyond parrots into the wilds of the rainforest with the ever-alluring toucan. Handpainted in glossy hues of red, gold, black, and white, this toucan statue will make herself right at home on a window ledge or even your bedroom dresser. To top it all off, evoke the cool shadows of the understory with a black bamboo-patterned rug flanking your bedside.

Tropical Friends Toucan Table Sculpture
If quixotic colors and big personalities set your heart aflutter, introduce a few tropical bird statues into your decor. Paired with palm leaves or a few modern-eclectic accents, your new sculpture will be a striking presence.

Leave a comment

Filed under Birds, Parrots, pet, TOC Products, Touch of Class Products

Product Spotlight: Meow Cat Food Bowl Set

This adorable Cat Food Bowl Set deserves plenty of meows for its adorable design! You’ll be ready to swap out those utilitarian pet food bowls for this sweet set. 

Each white ceramic bowl features the black debossed word “Meow” and the lower part of a cat’s face. Bowls are 2.5”-3”H and are perfect for your feline’s food and water.

Click here to view and order the Cat Food Bowl Set.

Meow Ceramic Pet Food Bowl Set

Leave a comment

Filed under Cats, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Take a Quiz in Honor of Adopt-a-Cat Month!

In June, the American Humane Association promotes Adopt-a-Cat Month! It’s a great time to consider welcoming a new feline friend into your home. For some helpful cat adoption tips, click here.

Do you think you know all there is to know about cats? Take this 10-question quiz and find out! Questions are from Animal Planet, Fact Retriever, and PetMD. Answers are below.

1. A cat’s ____ is usually not directed at another cat, but a human.

A. Hiss
B. Meow
C. Snarl
D. Spit

2. Nearly ____ million cats are kept as household pets in North America.

A. 31
B. 52
C. 73
D. 85

3. Most kittens are born with ____ eyes, which change color as they age.

A. Yellow
B. Hazel
C. Green
D. Blue

4. Ailurophilia refers to ____.

A. A fear of cats
B. A love of cats
C. A hatred of cats
D. Knowledge of cats

5. The first cartoon cat was ____ in 1919.

A. Sylvester
B. Figaro
C. Felix
D. Garfield

6. The oldest cat lived to be ____ years old.

A. 22
B. 26
C. 32
D. 38

7. The first cat in space was sent by ____.

A. France
B. The Soviet Union
C. The United States
D. China

8. The first significant cat show was organized in 1871 in ____.

A. Paris
B. Cairo
C. London
D. New York City

9. All but which of the following can be harmful or toxic to cats?

A. Onions
B. Cooked chicken
C. Alcohol
D. Chocolate

10. Cats sweat through their ____.

A. Nose
B. Tongue
C. Paws
D. Ears

Answers: 1) B. 2) C. 3) D. 4) B. 5) C. 6) D. 7) A. 8) C. 9) B. 10) C.

Leave a comment

Filed under Cats

Playtime Pet-Themed Home Decor

Are you looking for pet-themed home decor that is as playful as your furry pal? The Playtime items have a cute, sweet style with adorable puppies and kittens toying with balls of yarn.

The semi-sheer tier window treatment set is embellished with ruffled accents, navy trim, paw prints, and saddle brown collar motifs. Set includes a swag valance and a tier pair.

The eco PVC foam comfort mat has a solid navy outer border and inner collar trim. The anti-fatigue floor mat has slip-resistant backing.

Click here to view and order the Playtime home decor shown below.

Playtime Pet-Themed Tier Window Treatment Set Playtime Pet-Themed Comfort Mat

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products

Fur-riendly Reminder: It’s National Pet Week!

Did you know that each dog has a unique nose print, with no two exactly alike? Did you know that a group of cats is called a clowder? And did you know that it’s National Pet Week?

Sponsored by the Auxiliary to the American Veterinary Medical Association, National Pet Week is May 6-14, 2018. The theme for 2018 is “Barks, Purrs, Tweets, and Neighs; Pets Speak Love Many Ways.”

This week is all about encouraging responsible pet ownership and increasing the public’s awareness of veterinary medicine. You can learn more about National Pet Week by clicking here.

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet

Exclusive Clearwater Reversible Striped Furniture Covers

It’s a month into spring! Is your pet caught up in the excitement of the switch to a new season? It’s almost as if he knows that soon you’ll be spending lots of time outdoors… but for now he’ll make do with romping around with total abandon and trying out each seat in the room. There’s no subduing that spring energy, so you might as well protect your furnishings from dirt and pet hair while you can.

The Clearwater Reversible Striped Furniture Covers are perfect for spring with their fun striped pattern and soft coastal colors. Display the multicolored side, with stripes in vanilla, ivory, spring green, glacier, jade, blue shadow, and light blue; or the reverse, with colors of blue shadow, steel blue, and light blue. Each brushed polyester microfiber furniture cover has channel quilting and is machine washable.

Several size options are available: recliner, loveseat, sofa, and grande sofa. All sizes except the recliner cover have straps with D-rings to help keep the cover in place. Each cover has a side pocket for remotes or reading materials.

The Clearwater Furniture Cover is a Touch of Class® exclusive design, so you won’t find it anywhere else. Click here for measurement information and to order this cover.

Clearwater Reversible Striped Furniture Covers
Clearwater Reversible Striped Furniture Covers

Leave a comment

Filed under Cats, Dogs, pet, Pet Furniture Covers, Pet Owner Gifts, TOC Products, Touch of Class Products