Take a Quiz in Honor of Adopt-a-Cat Month!

In June, the American Humane Association promotes Adopt-a-Cat Month! It’s a great time to consider welcoming a new feline friend into your home. For some helpful cat adoption tips, click here.

Do you think you know all there is to know about cats? Take this 10-question quiz and find out! Questions are from Animal Planet, Fact Retriever, and PetMD. Answers are below.

1. A cat’s ____ is usually not directed at another cat, but a human.

A. Hiss
B. Meow
C. Snarl
D. Spit

2. Nearly ____ million cats are kept as household pets in North America.

A. 31
B. 52
C. 73
D. 85

3. Most kittens are born with ____ eyes, which change color as they age.

A. Yellow
B. Hazel
C. Green
D. Blue

4. Ailurophilia refers to ____.

A. A fear of cats
B. A love of cats
C. A hatred of cats
D. Knowledge of cats

5. The first cartoon cat was ____ in 1919.

A. Sylvester
B. Figaro
C. Felix
D. Garfield

6. The oldest cat lived to be ____ years old.

A. 22
B. 26
C. 32
D. 38

7. The first cat in space was sent by ____.

A. France
B. The Soviet Union
C. The United States
D. China

8. The first significant cat show was organized in 1871 in ____.

A. Paris
B. Cairo
C. London
D. New York City

9. All but which of the following can be harmful or toxic to cats?

A. Onions
B. Cooked chicken
C. Alcohol
D. Chocolate

10. Cats sweat through their ____.

A. Nose
B. Tongue
C. Paws
D. Ears

Answers: 1) B. 2) C. 3) D. 4) B. 5) C. 6) D. 7) A. 8) C. 9) B. 10) C.

Leave a comment

Filed under Cats

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s